Uitgebreid zoeken

Huurprofielen woningen

Bij een woning huren komen een aantal zaken kijken waar u rekening mee moet houden. Als eerste is het belangrijk voor uzelf om te kijken of een woning sociaal of vrije sector gehuurd kan worden. In de vrije sector betaalt u vaak iets meer vergeleken met sociale huur. Alleen voor sociale huur moet u eerst in aanmerking komen. Als eerste wordt er gekeken naar het inkomen en als tweede dient u zoveel jaar op een wachtlijst staan. Gemiddeld duurt het 8 tot 10 jaar voordat u een klein appartement in de sociale sector kan huren. Wilt u toch graag snel een woning huren? Dan raden we de vrije sector aan met huurprofielen aan.

Woning huren met huursubsidie

Een huis huren wilt u natuurlijk het liefste met huursubsidie. Alleen dient u wel eerst wat zaken te controleren. Zo is het inkomen van belang of u wel in aanmerking komt voor de huursubsidie. Al vrij snel verdiend u eigenlijk teveel voor huursubsidie. Daarnaast dient de huurprijs onder een bepaalde prijs te zitten. In 2014 lag het pijl voor huursubsidie onder de € 699. Als u een huurwoning heeft die duurder is dan krijgt u geen huursubsidie. In de vrije sector komt het regelmatig voor dat u geen subsidie krijgt. Toch zijn er buiten de grote steden wel vrije sector appartementen te vinden waar u niet de hoofdprijs betaalt.

Woning huren in de vrije sector

Een huurwoning vinden met een huurprofiel in de vrije sector is een stuk eenvoudiger dan bij de sociale huur. U heeft namelijk niets te maken met wachtlijsten en soms is alles binnen een week al geregeld. Zo kan u snel een woning betrekken zonder wachtlijsten of problemen. Benieuwd geworden hoe u het beste zo snel mogelijk een woning kan betrekken? Probeer eens een kijkje te nemen in het ruime assortiment met huurwoningen. Voor u het weet heeft u een nieuwe woning die bij u past en u zonder gedoe kan huren. Zelfs tijdelijke huur is vaak mogelijk als u even tijdelijk onderdak nodig heeft.

Bijkomende kosten bij een woning huren

Als u een woning gaat huren met dan krijgt u te maken met bijkomende kosten. Net als bij een woning kopen zullen er een aantal kosten vast zijn. Als eerste is er een waarborgsom van één maand huur. Vraagt de verhuurder een hogere waarborgsom? Dan dient hier een goede reden voor te zijn. Een verhuurder is verplicht aan te geven waarom de waarborgsom duurder is dan normaal. Dit kan zijn omdat een woning gestoffeerd is of omdat de huur zo laag is dat een eventuele reparatie aan de woning niet mogelijk is. Naast de waarborgsom zijn er administratiekosten voor het opstellen van het contract. Officieel mag dit niet meer dan twee uren werk kosten. Als dit hoger is dan kan u dit eventueel aanvechten, maar de kosten voor het aanvechten zijn vaak hoger dan de administratiekosten. Als laatste zijn er nog bemiddelingskosten die een makelaar kan rekenen voor het verhuren van de woning. Officieel mag dit niet aan de huurder gerekend worden, maar in de praktijk gebeurd dit wel. Als u besluit om deze kosten niet te betalen dan krijgt u de woning niet. Zo bent u uiteindelijk verplicht deze bijkomende kosten te betalen.

Huurprofielen

In de praktijk investeert een actieve woningzoekende dagelijks meer dan 1 uur per dag met het zoeken naar een woning op het internet. Men stuurt de adverteerder snel een mailtje met als resultaat dat men vaak helemaal niets meer hoort, of dat men te horen krijgt dat de woonruimte reeds is verhuurd. Huurprofielen heeft het antwoord op dit probleem. U maakt in uw Huurprofiel een zoekopdracht aan en wij gaan op zoek naar woningaanbod dat overeenkomt met de door u gewenste woonruimte binnen de door u gestelde maximale huurprijs in de stad naar keuze.